Historien bag Horsens Holder

Horsens Holder er en ny fire dages festuge i og omkring Horsens.

Horsens Holder bliver en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor alle kan bidrage og være en del af festen, der kommer til at indeholde både koncerter, fællessang, baggårdsbio, byvandringer, børnefest, kunst, workshops, foredrag og meget, meget mere.

Det er nemlig meningen, at alle kan være med som aktør – og alle har mulighed for at byde ind med forslag, ønsker og bidrag til arrangementer.

Til at være med til at skyde Horsens Holder i gang på år et, bliver festugen også en fejring af Horsens’ nye gågade. Derfor får horsensianerne helt ekstraordinært i år glæde af at kunne opleve flere kendte navne på Torvet.

Baggrunden

Da Danmark og resten af verden i 2020 og 2021 blev ramt af corona-pandemien, opstod en ny og anderledes kulturevent i Horsens, nemlig Horsens Hideouts.

Konceptet var små oplevelser på særlige steder, der startede i forbindelse med, at alle de store kulturevents blev aflyst på grund af pandemien.

I 2021 voksede Horsens Hideouts med mange nye arrangementer og aktører og begyndte at tage form af en slags festuge i Horsens midtby. Og det er på den baggrund, at Horsens Holder er blevet opfundet.

Horsens Holder skal samle kommunens mange forskellige aktører under en fælles paraply, der tilbyder kultur, fællesskab og oplevelser til både horsensianere, gæster og på sigt også turister.