Mere end 200 oplevelser: Horsens Holder er klar med programmet

Programmet for Horsens Holder ’23 er ude, og med mere end 200 forskellige arrangementer kan du glæde dig til fire dage med et hav af oplevelser for alle aldre.  

""

Torvemarked, koncerter, solnedgangsyoga og workshops. En dag tilegnet vores mange foreninger, en dag til den mere modne målgruppe, masser af arrangementer på Torvet og to dages fest i Vitus Berings Parken.

Der er mere end 200 forskellige arrangementer på programmet, når hele Horsens’ festuge Horsens Holder er tilbage den 8.-11. juni, og mere end 60 lokale ildsjæle, frivillige og andre arrangører har været med til at skabe årets fire dages festuge.

Der har virkelig været stor interesse for at være en del af Horsens Holder i år, og selvom det kun er vores andet år, virker det til, at vi er kommet godt ind i folks bevidsthed, siger Stine Valentin Harritsø, der er projektleder på Horsens Holder, der arrangeres af Horsens Kommune.

–  Jeg er helt vildt glad for, at der er så mange, der har lyst til at være med, og jeg håber selvfølgelig, at endnu flere har lyst til at deltage i vores mange arrangementer. Vi har allerede flere arrangementer, der er udsolgt, men heldigvis er der mange andre arrangementer, man kan deltage i – langt de fleste er gratis og kræver ikke tilmelding, siger hun.

Nye initiativer på programmet

Til Horsens Holder 2023 er der også flere nye og lidt større initiativer på programmet.

Torsdag den 8. juni er der ‘Horsens Holder Alderbedst’ i Vitus Bering Parken, som er en hel dag tilegnet fællesskaber til et publikum i den mere modne alder.

Initiativet er koordineret af Seniorrådet i Horsens, Horsens Sund By og en lang række af byens frivillige foreninger og organisationer. Der bliver både rum til monopol-snak og dilemmaer om at være nået en vis alder, fællesspisning, linedance, speeddating for venskaber og besøg af model og influencer Dorrit Bøilerehauge samt ‘professoren på høje hæle’, Ditlev Tamm.

Et andet nyt initiativ er projektet Gejst, som er en to-dages fest under Horsens Holder den 9. og 10. juni, der også holdes i Vitus Berings Parken. Bag projektet står en gruppe unge i samarbejde med kultur- og eventafdelingen i Horsens Kommune, der gerne vil holde en fest for dig, der er nysgerrig på musik, kunst og gode fællesskaber.

Det har været spændende at udvikle de her to dage i samarbejde med de unge. De har haft så meget engagement, gode idéer og gejst omkring projektet, og det er netop derfor, vi har valgt at kalde det for Gejst, fortæller Michala Mellson, der er projektlederen bag Gejst, som er en del af Horsens Holder.

Til Gejst kan du blandt andet opleve koncerter med Ung-Skab, Bænch, JJ Paulo og Pradanøia, performances, cirkus-workshops med Komediehuset, Ghana Venskab x kunstnerne Phuc Van Dang og Sandro Masai, live-graffiti, rollespil og bålhygge.

Derudover er den 10. juni også den dag, der holdes Foreningernes Arena – et heldags arrangement på Langelinie, der er arrangeret i samarbejde mellem fritidsafdelingen i Horsens Kommune og en masse lokale foreninger i Horsens og omegn.

Her vil forskellige lokale klubber og foreninger vise gæsterne, hvad de har at byde på. Pladsen ud mod fjorden bliver forvandlet til en sand legeplads, hvor der stilles an med aktiviteter, alle kan deltage i. Det bliver blandt andet muligt at øve fodboldtricks med fodboldkunstner og Youtube-stjerne Brian ‘Brizze’ Mengel, du kan prøve kræfter med politiets optagelsesprøve sammen med Horsens Styrkeløft Klub, møde kaninavlerforeningens udstillings- og hopkaniner, hoppe og hinke hos Hinke-laboratoriet, skyde på mål ved tidligere AC Horsens-målmand Søren Jochumsen, klatre, prøve parkour og en helt masse andre sjove og udfordrende aktiviteter.

Alt fra skovbadning til hækleworkshop og byvandringer

Ud over de nye heldags-arrangementer vil der også være en masse andre aktiviteter rundt i hele byen.

Programmet rummer alt fra koncert med Youtube-stjernerne Mika og Tobias, hækleworkshop med influencer Rose Svane og hundedag på Platform K til skovbadning med natur- og psykoterapeut Stine Hessellund ved Stensballegaard Gods, foredrag med OL-guldvinder Anne-Marie Rindom, byvandringer, talks, besøg af Flemming Møldrup og Carsten Holm med det musikalske talkshow ‘To mikrofoner og en stak vinyler’, tilflytterarrangement med Horsens-quiz, designmarked og streetfood på FÆNGSLET, festival på Kulturstationen og meget, meget mere.  

Og i anledningen af festugen bliver der også travlt på Torvet, når pladsen fyldes med forskellige bodholdere til torvemarked lørdag den 10. juni.

Her kan du blandt andet finde frisk frugt og grønt fra lokale gartnerier, købe unikt kunsthåndværk hos lokale kunsthåndværkere, nyde friskpresset læskende æblemost fra lokal æbleplantage, lytte til livemusik og spændende talks og smage øl fra lokalt bryggeri.

Med andre ord bliver Horsens Holder fyldt med gode oplevelser fra morgen til aften alle fire dage – og med lidt for enhver smag.

Der er en helt masse arrangører, der har været med til at arrangere Horsens Holder i år. De kommer både fra foreninger, klubber, plejecentre, aktivitetscentre, virksomheder og andre institutioner, der alle er med til at gøre Horsens Holder til en realitet, og jeg er utrolig glad for, at så mange har lyst til at være med, lyder det fra Stine Valentin Harritsø.

Det trykte program til Horsens Holder er ude og kan findes i langt de fleste butikker i Horsens centrum, butikkerne i Brædstrup, i Bilka, på Kulturstationen, hos Getsemane, Craft Café, Røde Kors, flere af COOPs 365-butikker i Horsens, Platform K, på FÆNGSLET, Horsens Museum, Bytorv Horsens, Horsens Kunstmuseum, Horsens Kommunes Biblioteker og hos City Horsens. Derudover kan du også se programmet lige her: www.horsensholder.dk

Horsens Holder er et samarbejde mellem Horsens Kommune og de mere end 60 medvirkende foreninger, arrangører, frivillige m.m., der har vist interesse i at være med til at skabe Horsens Holder. 

Hvis du mangler et program, har spørgsmål, ris eller ros kan du kontakte Stine Valentin Harritsø på svah@horsens.dk.