PRESSEMEDDELELSE

70 oplevelser på fire dage: Horsens Holder bliver én stor fest - og DU er inviteret

Lars Lilholt Band, Horsens Garden, Hjalmar, Blueskartellet og Birthe Kjær & Feel Good Band. Byvandringer, mad og teater. Foredrag, kunst, koncerter og workshops. Der bliver noget for enhver smag til Horsens Holder – Horsens’ nye fire dages festuge.

Der bliver liv og masser af oplevelser i hele Horsens, når byens nye fire dages festuge, Horsens Holder, for første gange ser dagens lys.

Det sker den 16.-19. juni, hvor godt 20 forskellige aktører allerede har budt ind med 70 forskellige arrangementer i løbet af de fire dage. Arrangementer, der byder på både kunst, musik, mad, bevægelse, litteratur og meget, meget mere rundt omkring i kommunen.

– Det er fantastisk at se, hvor mange, der har lyst til at være en del af Horsens Holder. Vi ville gerne give alle kommunens forskellige kultur- og fritidsforeninger, aktører og arrangører plads og mulighed for at lege med og deltage i Horsens Holder. Og det har givet pote. Jeg er virkelig stolt over, at vi har så mange dygtige folk, der har lyst til at være med, siger borgmester Peter Sørensen.

– Dagene kommer til at rumme noget for alle aldersgrupper, og der er ikke nogen tvivl om, at det bliver et tilløbsstykke, siger han.

Til at være med til at skyde Horsens Holder i gang det første år, bliver festugen også en fejring af Horsens’ nye gågade. Derfor får horsensianerne helt ekstraordinært i år glæde af at kunne opleve flere kendte navne på Torvet. Covid-19 fik nemlig kløerne i en stor fejring af Søndergade, der skulle have været holdt i 2020.

– På den her måde får vi alligevel vist, hvad gågaden også kan, og hvor mange forskellige arrangementer, der fremover kan laves, siger Peter Sørensen.

Noget for alle

De fire dage kommer blandt andet til at byde på tre store koncerter på Torvet med Lars Lilholt Band, Hjalmer og Birthe Kjær & Feel Good Band. Programmet på Torvet byder også på lokale musikere som Snags, Visens Venner Horsens og Footos og danseforeninger som Kom og Dans Horsens og Ceres Top Liners 8700.

Derudover inviteres alle børn og børnefamilier til at være med til at lave et stort fælles værk på Kulturstationen i samarbejde med Horsens Kunstmuseum.

Du kan også komme på tegneworkshop og til foredrag med den Horsens-fødte Rasmus Kolbe – af nogen bedre kendt som Lakserytteren, der i dag har over en million følgere på TikTok.

For de dyreglade er der hundeshow på Platform K, Horsens’ nye kulturhus, du kan komme med på en af Horsens Museums særlige byvandringer, nyde en baggårdskoncert med Ginne Marker, du kan lære at danse burlesque med Horsens’ lokale dragstjerne ION, og du kan tage til sommerfest i det fri i Hatting.

Mulighederne er mange, og du kan allerede nu se programmet på horsensholder.dk.

Horsens Holder sammen

Til at være tovholder på Horsens’ nye festuge sidder Stine Valentin Harritsø for bordenden og styrer slagets gang.

Hun er projektleder på Horsens Holder, og har stået for at sparke hele arrangementet i gang. Og så sørger hun for, at alt forløber planmæssigt.

– Jeg er virkelig imponeret over den tilslutning, Horsens Holder har er på festugens første år. Horsens Holder er en festuge, der dog kun foregår over fire dage, og vi har med navnet blandt andet gerne villet udstråle sammenhold. Og det må jeg sige, Horsens har. Der er så mange, der har lyst til at være en del af Horsens Holder, og det i sig selv er jo bare dejligt, siger hun, der selv er født og opvokset i Horsens.

– Jeg er spændt på at se, hvor mange, der har lyst til at være med i løbet af de fire dage. Interessen har allerede været overvældende, og jeg glæder mig til at møde gæsterne og se vores by blomstre midt i juni, siger hun.